Αφετηρία της παρούσας εργασίας αποτέλεσε η προσπάθεια εφαρμογής μιας σειράς σχεδιαστικών παραμέτρων σε έναν τόπο με απώτερο σκοπό τη δημιουργία ενός κτήσματος, ως αποτέλεσμα της συνύπαρξης αυτής.
Πιο συγκεκριμένα, η Κατταβιά, ένα χωριό της Νότιας Ρόδου αποτελέι τον τόπο δράσης. Πρόκειται για έναν κόμβο μνήμης καθώς τα διατηρητέα κτήσματα αλλά και η ιστορία του τόπου αποτελούν ισχυρά σχεδιαστικά μέσα. Δεδομένου ότι πρόκειται για τον έναν από τους τέσσερις αγροτικούς οικισμούς, όπου δεσπόζει η καλλιέργεια του αμπελιού, τίθεται ο προβληματισμός της επαναφοράς της μνήμης αυτης. Μέσα απο μία παρατήρηση τόσο του τόπου όσο και του τοπίου και ύστερα απο μία συλλογή πληροφοριών απο τη γύρω περιοχή και απο τον ίδιο τον τόπο, γεννήθηκε η ανάγκη δημιουργίας ενός χώρου που θα μπορεί να προωθεί τον αγροτουρισμό μέσα απο την εκμετάλευση της γης. Η δημιουργία του οινοποιείου αποσκοπεί τόσο στην διατήρηση της παράδοσης και της ιστορικότητας, όσο και στην ανάπτυξη του τουρισμού της περιοχής. Μέσα από ειδικά διαμορφωμένους χώρους δίνεται η δυνατότητα στον επισκέπτη να γνωρίσει την περιοχή και το ιστορικό της υπόβαθρο, να έρθει πιο κοντά στην φύση γνωρίζοντας το αμπέλι και να μπορέσει να διεγείρει όλες του τις αισθήσεις μέσα απο την περιήγηση του στον χώρο αυτό. Πρόκειται λοιπόν για ένα εγχείρημα που ως στόχο του έχει την αρμονική συνύπαρξη τριών θεμελιωδών παραγόντων, άνθρωπος, τόπος, μνήμη.